[...] jest znikoma. Zwykle nie zawierają substancji słodzących zatem smakowo mogą wypaść gorzej niż inne odżywki. Ze względu na wysoką jakość hydrolizaty mają dość wysoką cenę. - izolat białka serwatkowego (WPI) – jest to odżywka o bardzo dobrej rozpuszczalności i krótkie okresu wchłaniania. Zawartość białka waha się od 85 do 90% i tak jak hydrolizat, [...]
[...] roślinnego (np. zbożowego). Na rynku suplementów większość odżywek białkowych to białka pochodzenia zwierzęcego, głównie z mleka - czyli białko serwatkowego (koncentray, izolaty, hydrolizaty, mieszanki białek serwatkowych), występują również m.in odżywki jajeczne, czy z białka wołowego. Dlatego jeżeli szukasz dobrej jakości odżywki białkowej [...]
[...] dla osób będących w etapie redukcji tkanki tłuszczowej, budowie czystej masy mięśniowej lub przygotowujących się do zawodów, czyli osób zaawansowanych. Jednym z najlepszych izolatów na rynku jest AllNutrition Isolate Protein, występujący w różnych gramaturach od 30 g jednorazowych porcji, przez najpopularniejsze opakowania 908 g, po duże 2 kg [...]
[...] z hodowli), - nabiału (twarogi, sery dojrzewające, mleczne napoje fermentowane), - jaj (kurcze, przepiórcze, strusie), - odżywki białkowej (hydrolizat białka serwatkowego, izolat białka serwatkowego, koncentrat białka serwatkowego). Co jednak w sytuacji, gdy przytrafiają nam się sytuacje, gdy nie mamy czasu lub możliwości, aby przygotować, czy [...]
[...] mleka. Wymienić tutaj możemy WPC, WPI, WPH oraz kazeinę. Obok białek mlecznych wyróżniamy również różnego rodzaju białka pochodzenia roślinnego. Do tej grupy zaliczamy izolat białka sojowego, białko pszeniczne, białko konopne, białko ryżowe, białko z ziarna grochu. Poza odżywkami opartymi na białku mleka i białkach roślinnych, wyróżniamy na [...]
[...] białkowych, jednak są wyjątki. Dobrym przykładem będzie produkt marki ALLNUTRITION - Pro Whey. W tym wypadku producent podaje iż średnia proporcja między koncentratem, a izolatem wynosi 60-40% (mówię średnia, gdyż nieco się to różni w przypadku poszczególnych smaków). Podaje link do produktu: [...]
Cześć! Whey Protein Concentrate (WPC) - to koncentrat białka serwatkowego. Whey Protein Isolate (WPI) - to izolat białka serwatkowego. Różnica między tymi dwoma produktami jest taka, że kinetyka wchłanialności. Koncentrat jest białkiem mniej oczyszczonym i wolniej wchłanialny, odżywka ta ma również mniejszą ilość białka na porcję. Izolat jest [...]
Przede wszystkim warto rozróżnić frakcje białek. Izolat białka serwatkowego będzie droższym surowcem niż koncentrat białka serwatkowego. Dlatego też z reguły trzeba za niego zapłacić około 30 procent więcej. Jeżeli jednak porównujemy dwa np. koncentraty białka serwatkowego tej samej firmy, to różnice mogą wynikać z dwóch czynników. Przede [...]
Kesieo sorry ale glupoty pisesz hahaha :D Roznica jest prosta i jedna WPC ma ok 80% zawartosci bialka a WPI ok 95%. WPI jest ponadto "oczyszczone" z laktozy i tluszczu w przeciwienstwie do WPC ktore to zawiera w te skladniki. Co do wartosci BV obu produktow to moim skromnym zdaniem wyzszosc WPI nad WPC to jakis nonsens biorac pod uwage [...]
Jeśli chodzi o białko, to ja zawsze polecam WPI - czyli izolat białka serwatkowego. Izolat jest niezwykle lekkostrawny, szybko wchłanialny. Tłuszcz i węglowodany występują w nim w minimalnej ilości. Jeśli jednak masz zamiar dodawać odżywkę białkową do żywności (np. płatków owsianych, ryżu czy może nawet jakiegoś ciasta) to nie ma większego [...]
[...] Bez wątpienia firma Olimp jest renomowanym producentem i jakość ich produktów nie budzi zastrzeżeń. Z czystym sumieniem można je polecić. Warto też wiedzieć, że właściwości poszczególnych białek mogą się różnić. Nieco inaczej wygląda i rozpuszcza się koncentrat białka serwatkowego (WPC), a nieco inaczej izolat białka serwatkowego (WPI).
[...] Osobiście proponuje zakup koncentratu białka serwatkowego lub jeśli dysponujesz lekko większym budżetem, to zainwestuj w izolat białka serwatkowego. Niżej podrzucam Ci link do rankingów naszych użytkowników. Tam znajdziesz koncentraty i izolaty białka serwatkowego. Wybór należy do Ciebie. [...]
[...] i przeciwzapalne. Ochronne działanie WPI potwierdzono w badaniach biochemicznych, immunohistochemicznych i histopatologicznych. Podsumowując, według naukowców izolat białka serwatkowego wykazuje ochronne działanie dla wątroby i nerek poprzez mechanizmy przeciwutleniające i przeciwzapalne." Czytaj więcej na [...]
[...] potrzebują aminokwasów. Następnie na spokojnie w domu możemy zjeść pełnowartościowy posiłek. Wśród najlepszych pod względem jakości odżywek białkowych wyróżnić można izolat białka serwatkowego: https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Isolate_Protein-opis33556.html. /SFD/2018/3/13/a1f7c23bd0e24e289cd89026254d5790.jpg Zmieniony przez - domer [...]
[...] kreatyne z treca no i do tego chcialbym wziasc białko(wydaje mi sie ze to bedzie najlepsze rozwiazanie), ktore wg Was bedzie najlepsze? aha a tak wogóle to czym sie rózni izolat bialka serwatkowego od koncentratu białka serwatkowego?:)...a co do pierwszego wpisu, to ja wziełem kreatyne po raz pierwszy po roku cwiczeń i po paru dniach [...]
[...] także spory odrzut i zasłona dymna. %-) |-) Dopiero w procesie obróbki serwatki białkowej uzyskuje się skoncentrowane białko serwatkowe o niedużym udziale laktozy lub izolat białka serwatkowego o bliskim zera udziale laktozy. Więcej o tym przeczytasz o tym w artykule Macieja: [...]